Khamis, 20 November 2008

"WANITA TAK ADA ANU DICELAH KANGKANGNYA" KATA NAIB CANSELOR UM

Datuk Rafiah: Bekas NC UM
"Sometime i can get very rude, just because we are women, and we don't have that thing between the legs so we are not good." Dalam bahasa Melayunya "kadangkala saya boleh menjadi biadap, hanya kerana kami wanita dan kami tidak ada benda itu di celah kangkang, maka kita tidak bagus," kata Rafiah bekas Naib Canselor Universiti Malaya yang tidak disambung perkhidmatannya. Datuk Rafiah Salim menjadi berang dan terhina kerana beliau hanya dimaklumkan tidak akan disambung kontrak dalam masa lebih kurang 48 jam sahaja. (baca seterusnya dari rakan blog - ajeem.....klik sini)

KULAT: No komen, bab2 perlantikan ni terpulanglah kepada menteri yang bertanggungjawab mengendalikannya. Ada kalanya prestasi kita juga menjadi peranan untuk terus kekal selesa di atas. Kalau tidak..... setitik peluh yang dicurahkan, sedikit pun tidak akan dihargai.. Wallahualam.

9 ulasan:

Ajeem berkata...

kulat,terima kasih banyak2...budimu akan ku kenang...hehee...

advanc berkata...

wut? perempuan ni da slh fikiran!,
bkn sbb x de benda tu.. lg pulak.. lelaki mne x ske perempuan?

mgkin sbb dia lesB* =D
lg pulak.. Memang da Pencen jd kene la tamat perkhimatan.

kulatlapok berkata...

salam:

1. Ajeem: Terima kasih, Saya rasa bertuah dapat menemui blog sdr. Banyak lagi maklumat yg boleh saya creatkan dari post sdr. Terima kasih sdr memnag seorang penulis yg hebat.

2. advanc: Walaupun setinggi mana pun ilmu yg kita ada, namun manusia tidak dapat lari dari sifat kelemahan.

mountdweller berkata...

Salam sdr. kulat,

Impresion pertama saya ialah "Orang yang beremosi macam ni, layakkah di sambung kontrak jadi NC?.

Tidakkah dia nilai kejayaannya dulu sebelum mencaci dan mencarut orang lain? Di tahap manakah UM sekarang ini di ranking dunia? Berapa lama lagi masa diperlukannya untuk menampakkan kejayaan?

Macam sdr. kulat katalah, cermin-cermin pretasi dirilah dulu!

Ajeem berkata...

pujian saudara terlalu tinggi nilainya bagi saya dan saya tidak layak menerimanya.apa pun,terima kasih banyak2...

Kerajaan Rakyat berkata...

Salam Saudara Kulat,

Dalam bab ini saya menyokong penuh perempuan ni ditamatkan perkhidmatannya. Bagi saya, beliau gagal membuat reform di UM.

Salam takzim

Joe Rock berkata...

sebagei mat saleh saye hanye ketawe kelucuaen melihaet kelawakan badut2 dari bangse yang lawak zaman berzamen..apa nak jadilah dengen bangse melayu ni ye?aken pupos kerane kebodohennya?moron stupid!

Panglima Perang Cyber berkata...

Salam Jemputan

Seruan untuk sertai Team Blogger Negara Malaysia ( TBNM )!

Saya baru sahaja meletakkan komen di beberapa blog untuk mengajak dibuat team blogger barisan hadapan negara.

Ia satu inisiatif saya bagi merapatkan saf dan hubungan sesama blogger yang tidak senang dengan blogger yang menggunakan sumber palsu fitnah dan gosip di dalam penulisan mereka.

Cara berhubung dimaksudkan dengan mengguna Yahoo Messenger.

Senarai mereka yang menyertai team ini akan diletakkan di dalam blog masing masing.

Nama team ini mungkin boleh diletak Blogger Malaysia atau apa shj yg sesuai nanti

Setiap ahli akan menziarahi blog ahli lain dan saling bekerjasama memberi komen dan pendapat tentang sesuatu isu atau masalah dan pandangan yang berlaku atau disentuh oleh team kita.

Begitu juga jika ada blog yang dilihat tidak mengamalkan etika sebagai blogger terhormat maka kita akan gerakkan team ini bagi menegur beramai ramai tindakannya demi mengelakkan kesan yang buruk terhadap negara kita.

Objektif utama :

1. Mengumpulkan blogger2 pembela negara
2. Mempromosi blog blog team di blog ahli team.
3. Memberi komen pandangan setiap artikel yang ditulis oleh team blogger.
4. Melawan pandangan songsang terhadap usaha murni kerajaan serta mengkritik tindakan yang dirasakan tidak sesuai dibuat oleh kerajaan dengan berhikmah dan mauizah hasanah.
5. Mengeratkan hubungan antara blogger utk pengaliran info maklumat terkini.
6. Memastikan agama bangsa dan negara dikuatkan dengan team blogger harapan negara Malaysia ini..


Di harap dapatlah kiranya add email saya untuk Yahoo Messenger bagi memulakan gerakan membina rangkaian blogger negara Malaysia ini.

Email : panglimaperangcyber@yahoo.com

Dijadualkan malam ni Jumaat,malam Sabtu Bertarikh 21 Nov 2008 bersamaan 23 Zulkaedah 1429 tepat jam 9 malam satu pertemuan maya kali kedua akan dibuat.

Moga ramai blogger akan datang dan juga peminat blogger turut hadir sama..

Demi untuk Agama Bangsa dan Negara!


Yang Berblog :

Panglima Perang Cyber
Http://penembak-tepat.blogspot.com

kulatlapok berkata...

salam PENEMBAKTEPAT:

SALAH SATU USAHA YG BAIK. TQ

Malaysia oh Malaysiaku


RAKYAT YANG BERHAK MENERIMA PEMBANGUNAN