Ahad, 10 Ogos 2008

MANA KERJA YG MUDAH...PELIWAT ATAU PEROGOL...dan MENCARUT..??

Buat renungan kita semua dan inilah Luahan Rasa dari Emas916 Says: July 20th, 2008 at 1:53 pm (tanpa diedit)

"ANUAR PELIWAT DAN NIK AZIZ PENCARUT" INI KEMPEN PEMIMPIN UMNO DAN KERAJAAN DARI TAHUN 1998 BERJAYA MERACUNI DAN MEMPENGARUHI FIKIRAN RAKYAT YG ANUAR SEORANG PELIWAT. BERITA YG TIDAK BENAR ATAU RACUN DARI ZAMAN TUN M INI JIKA SELALU DIWAWARKAN BERULANG KALI TELAH PUN MENJADI BERITA SEOLAH-OLAHNYA BENAR OLEH MANUSIA YG TIADA KEIMANAN.

MUDAHKAH MENJADI PELIWAT DARI PEROGOL?? KALAU MENGIKUT LOGIK CERITA ORG PUTIH DI TV JAWAPANNYA MUDAH LAGI MENJADI PEROGOL. BAYANGKAN JIKA ANDA MEROGOL SEEKOR KUDA NESCAYA KAKI KUDA AKAN MENJADI LOVE BITE DI ANU ANDA. BEGITU JUGA KISAHNYA KEMPEN RACUN PEMIMPIN UMNO DAN KERAJAAN BN DI TV PRO KERAJAAN YG MENGATAKAN TOK GURU NIK AZIZ BERKATA BARUA DAN TUHAN MENCARUT.

JIKA LEMBU DAN KERBAU ORI DIBENARKAN ALLAH BERKATA-KATA SEBENTAR, NESCAYA LEMBU DAN KERBAU ORI ITU MENGUTUK LEMBU2 DAN KERBAU HADARI HADARI MENGATAKANNYA LEMBU DAN KERBAU HADARI TIDAK MENGGUNAKAN OTAK SEPERTINYA LALU MENCADANGKAN LEMBU DAN KERBAU HADARI ITU MENGIKUT KAWANANNYA TANPA MEMBAYAR SESEN PUN YURAN AHLI DAN AHLI SEUMUR HIDUP UMNO LAGI.

BERBALIK KEPADA KES CERAMAH NIK AZIZ YG TELAH DI EDIT DAN DITAYANGKAN ACAPKALI DI TV SEHINGGA 70 PERATUS RAKYAT MALAYSIA PERCAYA YG BERSERBAN DAN BERJUBAH SEPERTI TOK GURU, USTAZ DAN AHLI KITAB SUKA MENCARUT. YG MENGHAIRANKAN, MANUSIA BERPAKAIAN KOT DAN JUGA BERTALI LEHER ALA ALA GORGE BUSH GITU DISANGKA BAIK DAN TELAH PUN MENYELAMATKAN AFGANISTAN DAN IRAQ PERLU DI SOKONG 100% BILA PILIHANRAYA MAU PUN PERHIMPUNAN AGONG UMNO NANTI.

DAH TERBUKTI SEKARANG DUNIA BERADA DIAKHIR ZAMANNYA, MANUSIA HILANG PERTIMBANGAN MENILAI PEKARA BAIK DAN BURUK, MEREKA PERCAYA BULAT2 APA YG DIDENGARNYA DI TV DAN AKHBAR TANPA USUL PERIKSA MALAH DITELAN BEGITU SAJA “BUIH2 SABRI” DENGAN TANPA RASA LOYA DAN TANPA WAS-WAS LAGI. MEREKA TAK UBAH MENJADI LEMBU2 HADARI YG TIDAK BERAKAL DAN MUDAH DIHERET PEMIMPIN2 MEREKA KE HULU HILIR TANPA PEGANGAN ASAS HIDUP SEBAGAI MANUSIA NORMAL. .......WALLAHUALAM

RENUNGAN:Maksud Hadis Sahih.
Di akhir zaman nanti pandang umatku kepada pekara2 yg mulia akan di pandang hina yg hina pula di pandang mulia.

2 ulasan:

Harimau-Menaip berkata...

Ganas hang bro.
Naik meremang bulu tengkok aku baca entri hang ni..

Good job.

Mogen Ali Rico berkata...

bukan takat meremang dah nih..ni dah tahap melemang..anyway.good post bro.

Malaysia oh Malaysiaku


RAKYAT YANG BERHAK MENERIMA PEMBANGUNAN