Khamis, 4 Jun 2009

MANA PENGARAH JKR NEGERI??

Masalah kes Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin ni rupa-rupanya sejak awal lagi sudah ada dalam pengetahuan Pengarah JKR negeri. Menurut Menteri Besar, Datuk Ahmad Said, beliau sendiri telah memaklumkan nya selepas temasya sukan Sukma yang lalu sehinggalah hari ini stadium tersebut runtuh menyembah bumi sebelum sempat dibaiki.
Masalah struktur bumbung stadium telah dikesan sejak perasmian pembukaan Sukma 2008 dan terbaru kali terakhir tiga minggu yang lalu Ahmad Said telah meminta JKR segera menyiasatnya.
Bila dah terjadi sesuatu kini barulah 'tembelangpun pecah' rupanya bahagian binaan bumbung tersebut sebenarnya belum mendapat SIJIL SIAP KERJA yang sepatutnya dikeluarkan oleh JKR. Sehingga hari ini Pengarah JKR negeri sendiri belum lagi membuat kenyataan rasminya berhubung makluman yang diterimanya dari Datuk Ahmad Said.

7 ulasan:

Rantong berkata...

Salam ziarah. Such a great blog.

View Profile: Rantong™

Tanpa Nama berkata...

apa lagi perkara dah berlaku, cabutlah wakpa tunggu lagi..agaknyalah
eeeeeeeeeeee.....takutttttttt..!!!

Pelajar POLI berkata...

Tuhan nak tunjukan nak jadikan cerita dah macam2 lak yg tak kena semua komplek sukan kat gong badak tu, kini kolam renang lak dah susut pulak irnya, ni apa class jurutera MALAYA NI, baik suruh budak POLI can aku ni bagikan projek, kitaorang buat kolam tahi sampailahni tak kering2, weekkkkk!!!

YB Pencen berkata...

pembangunan untuk rakyat, kemajuan sukanpun untuk rakyat, 252 juta hanya semata2 untuk sebuah stadium yg canggih, cuba kita conggakan untuk sebuah rumah rakyat yg harganya 35,000 sebuah, berapa banyak rumah yg rakyat boleh dapat? peehh nasiblah aku tak jadi MB kalau tidak sudah berapa banyak rakyat terenggnu dapat memiliki sebuah rumah.

Tanpa Nama berkata...

apalagi Bro, dah kecut perutlah tu...

Tanpa Nama berkata...

dioarg kata JKR 'JANGAN KERJA RAJIN'

Tanpa Nama berkata...

Nape perlu salahkan JKR... Buat kajian sblm ckp. Budak poli lum tentu dpt wat lagi. Masa belajar lain dari masa keje. Dah keje bru tau. Jng lak nanti makan gaji buta. YB pencen sib baik tak jadi mb klu tak rumah dia besusun kat k.trg. Sbb ko blum ada kuasa ko boleh ckp cam tu... klu ada kuasa ko mkn lebih dari skrg.

Malaysia oh Malaysiaku


RAKYAT YANG BERHAK MENERIMA PEMBANGUNAN