Sabtu, 13 September 2008

NASIB BAIK PAK PANDIR TAK TERPIJAK TAHI

BENARKAH TUN DR MAHATHIR AKAN KEMBALI SEMULA KE PANGKUAN UMNO? EH ! MACAM TAK CAYA JE. KENAPA LAK UBAH FIKIRAN? SEINGAT KITA SEMUA MANTAN PM INI PERNAH MENYUARAKAN BAHAWA "SELAGI PAK LAH BERKUASA, SELAGI ITU BELIAU TIDAK AKAN MENYERTAI SEMULA UMNO"..!! MACAM TAK CAYA JE...SURE KE NI TUN AKAN MASUK SEMULA UMNO..???? RAMAI AHLI UMNO CURIGA DENGAN KEIKHLASAN TUN YG KINI BANYAK MENGHENTAM KEPIMPINAN UMNO. KALAU BENAR BAGAI DIKATA, BAGAIMANA PULAK NANTI DENGAN SANUSI JONID ATAU ANAKNYA? APAKAH MEREKA JUGA NANTI AKAN MASUK SEMULA KE PANGKUAN UMNO? TAKKAN UMNO NAK MEMPERKOTAKKATIKKAN PERLEMBAGAANNYA SENDIRI? KEJAP MASUK KEJAP KELUAR KEMUDIAN MASUK BALIK.....

APAPUN CERITANYA MASIH LAGI TAK COMFIRM. APAKAH KEMASUKAN TUN IKHLAS UNTUK MEMBANTU MEMULIHKAN UMNO? HANYA ORANG2 TERTENTU DALAM UMNO SAHAJA YG MENGETAHUI KEIKHLASANNYA. TUN SEHINGGA KINIPUN BELUM BUAT PERMOHONAN JADI AHLI. PAK LAH SEHINGGA KINI TIDAK GEMBIRA MEMPELAWANYA SECARA TERBUKA. APAPUN RAMAI PEMERHATI UMNO MERASA CURIGA DAN DILIHAT KEMASUKAN TUN DALAM USAHA UNTUK MENCARI KUMPULAN YG TERBAIK BAGI MENYINGKIRKAN PAK LAH DAN KUNCU2NYA.

BAB COMFIRM TAK COMFIRM NI TERINGAT PULAK AKU PADA CERITA PAK PANDIR. PADA SUATU HARI SEMASA PAK PANDIR SEDANG BERJALAN-JALAN MENGIKUTI DENAI DI DALAM HUTAN UNTUK MENCARI KAYU...........TIBA2 DIA NYARIS HENDAK TERPIJAK SESUATU....... DILIHATNYA BENDA ITU LEMBIK DAN KEKUNINGAN. LANTAS DIA PUN AMATI BETUL2 DAN MULA CURIGA, "FUH AKU RASA MACAM TAHI JE" FIKIR PAK PANDIR.

NAMUN DIA MASIH CURIGA DAN BERKATA DALAM BENAKNYA "TAKKAN TAHI? KALAU TAHI MESTI ADA BAUNYA, INI TAK BERBAUPUN?" TERUS DIA PUN MENCULIK SEDIKIT DENGAN TANGANNYA DAN TERUS MENGHIDUNYA. "EHH BERBAULAH, BETULLAH NI TAHI, TAPI TAKKAN BENDA NI ADA DI JALAN. BIASANYA TAHI ORANG ADA KAT JAMBAN" FIKIRNYA LAGI. NAMUN BELIAU MASIH MERASA WAS2 KEMUDIAN DENGAN RASA CURIGANYA YG AMAT SANGAT LANTAS PAK PANDIR PUN MERASA SEDIKIT DENGAN LIDAHNYA.

"WEEEKK, PEHH, COMFIRM TAHI NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK KALAU TIDAK SIA-SIA JE KAKI AKU KENA TAHI" SAMBIL MENGESAT TANGAN PAK PANDIR PUN TERUS BERLALU DENGAN HATI YG LEGA DAN PUAS BILAMANA BENDA YG DILIHATNYA ITU COMFIRM BENAR2 TAHI DAN PAK PANDIR MERASA CUKUP LEGA DAPAT MENGELAKNYA DARI TERPIJAK SAMBIL MELUDAH-LUDAH SEDIKIT AIR LIURNYA DARI APA YG TELAH DIRASANYA. APA KAITAN DENGAN CERITA TUN..?? WALLAHUALAM.

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam.

Kita duk cakap ni pasai TDM!!, manusia paling AUTA dan licik atas mukabumi M'sia.
Dia tahu UMNO/ Pak Dol susah nak trima dia balik.. tapi itulah niat dia.Supaya di "REJECT" oleh Pak Dol.
Kenapa?.. sebab dgn cara itu dia dapat MEMBETULKAN kesilapannya meninggalkan UMNO sebelum ini dan terus2an dianggap "DESERTER".
Che Det tak buat decision sebarangan.. dia PENIPU BESAR!

Harimau-Menaip berkata...

Tahi tu ada cili tak?

UMNO masih taksub pada pemimpin-pemimpin lama. Di mana ruang untuk orang muda? Ada. Hanya untuk KJ.

mountdweller berkata...

Rupanya kepala taik ini susah nah reput yek?

Kenape UMNO tidak lenyek dan jadikan baja?

Fuh... auta awak orang dah tahu!

kulupSakah berkata...

taik kering memang susah nak buang!

ronasina berkata...

ceh harimau ni pi tanya ada cili ke tak tahi tu? buat kembang tekak aku jee..yarkkkkhh!!

err..biji jagung ada?

Aku oku! berkata...

cirit...mana ada biji jagung!..kangkung ada kot? profesor kangkung bagi makan..

kulatlapok berkata...

salam blogger semua;

eh! apadah korang ni bulan2 posa ni tang BAJA KOMPUS tu yg korang semua jaja...eeee akupung macam nak kembang tekak dibuatnya...

Ps* Paling hujung sekali ada buah cery... te he he he..!!

Master Yoda berkata...

Salam sedara cendawan,

Tahi = Shit

Tahi = Najis

Tapi tak sume najis tu tahi...

Erk, ape aku merepek ni...

Malaysia oh Malaysiaku


RAKYAT YANG BERHAK MENERIMA PEMBANGUNAN