Ahad, 28 September 2008

AKHIRNYA FARAH NAJIHAH PERGI JUA...

KASIH SAYANG & PENGORBANAN IBU SEPANJANG JALAN....


1429 MERUPAKAN TAHUN HIJRAH TERAKHIR BUAT ADIK FARAH NAJIHAH ZULKIFLI, 12 TAHUN, APABILA BELIAU PERGI BUAT SELAMA-LAMANYA MENINGGALKAN KELUARGANYA TERUTAMA IBUNYA TERSAYANG, MAZIDAH IBRAHIM YG MENJAGANYA DENGAN PENUH KASIH SAYANG SEJAK BERUSIA ENAM BULAN LAGI. INI BERMAKNA ALLAHYARHAM MENDERITA MENGHIDAP PENYAKIT KOMPLIKASI HATI SELAMA 12 TAHUN. SEJAK DARI ITU, TIDAK DINAFIKAN YG PASTINYA KEDUA IBUBAPANYA SUDAH TENTU MENGHARAPKAN SIMPATI SERTA BANTUAN DARI MEREKA2 YANG SEPATUTNYA TAMPIL DENGAN KADAR SEGERA.

NAMUN KETENTUAAN ILAHI TIDAK ADA SIAPA DAPAT MENOLAKNYA. PALING MEMILUKAN IALAH APABILA ALLAHYARHAM INGIN SANGAT BERPUASA PENUH DAN BERHARAP DAPAT BERAYA DENGAN KEDUA IBUBAPANYA. NAMUN SEBENARNYA ITULAH 'PERMINTAAN TERAKHIR'NYA DAN FARAH NAJIHAH AKHIRNYA PERGI UNTUK SELAMA-LAMANYA. SEMOGA ALLAH MENEMPATKAN ALLAHYARHAM BERSAMA-SAMA DENGAN ORANG YG DIKASIHINYA DAN SESUNGGUHNYA ALLAHYARHAM MENANTI JASA DAN PENGORBANAN IBUBAPANYA DI ALAM FIRDAUSI NANTI....ISYAALLAH. WALLAHUALAM

2 ulasan:

melayuangkat berkata...

InnalillahiWaInnaLillahiRojiun,

Sedih Mak Cik baca posting ini.

Begitulah Cendawan Melayu,
Seorang Ibu akan menjaga anak atau anak anaknya walau kesemua sepuluh orang barangkali dengan segala kasih sayang yang tidak berbelah bagi dan pengorbanan sedaya diri.

Tetapi, sepuluh orang anak belum tentu boleh menjaga seorang ibu!!

Salam.

kulatlapok berkata...

salam Makcik,

Adik Najihah pergi di bulan yang mulia. Semoga Allah menempatkannya di Firdausi menanti jasa pengorbanan ibu yg sejati.

Malaysia oh Malaysiaku


RAKYAT YANG BERHAK MENERIMA PEMBANGUNAN