Khamis, 22 Mei 2008

APA DAH JADI DENGAN TUN DR MAHATHIR?MELAYU MUDAH LUPA..? UNGKAPAN YANG KINI MASIH LAGI MASIH LAGI BERMAIN-MAIN DIBIBIR PEMIMPIN UMNO. DULU, KINI DAN SELAMANYA..TETAPI KUSANGKA PANAS HINGGA KE PETANG RUPANYA HUJAN DI TENGAHARI. APA DAH JADI DENGAN TUN?

APA DAH JADI DENGAN UMNO. APAKAH KENYATAAN TUN YANG SERINGKALI MENGKRITIK PENGANTINYA MENYEBABKAN AHLI UMNO RAMAI YANG BERPALING TADAH? APAKAH SEBENARNYA YANG DIHAJATI OLEH TUN, SEHINGGA KINI MASIH LAGI MENJADI TANDA TANYA BANYAK PIHAK.

SEJAK BEREHAT DARI TAMPUK KUASA, BELIAU SERING MENGKRITIK PENTADBIRAN PAK LAH. APATAH LAGI SELEPAS KESAN PRU12, KRITIKANNYA TERUS BERAPI-API DAN LEBIH-LEBIH LAGI IANYA MENGKUSUTKAN LAGI PARTI PUSAKA ORANG MELAYU.

KENYATAAN TERBARU TUN UNTUK KELUAR DARI UMNO MERUNCINGKAN LAGI SENARIO POLITK UMNO APATAH LAGI IANYA BOLEH MENJURUS KEPADA PERPECAHAN DIKALANGAN ORANG MELAYU. TUN MASIH MENYALAHKAN PAK LAH YANG TIDAK BIJAK BERTINDAK.

AKAN TETAPI PERLU DIINGAT, PEMIMPIN-PEMIMPIN KANAN UMNO JUGA TURUT BERTANGGUNGJAWAB DI ATAS MUSIBAH PRU12 YANG LALU. TETAPI KENYATAAN TUN TIDAK MENGAITKAN MEREKA SAMA SEKALI MALAH MASIH MENUDING JARI KEPADA PENGASAS ISLAM HADHARI ITU.

APA YANG KITA LIHAT SEKARANG INI, SEOLAH-OLAH SEBUAH PEPERANGAN KELUARGA ANTARA KELUARGA MAHATHIR DENGAN KELUARGA ABDULLAH. YANG LAIN HANYA TUNGGU PANDANG DAN LIHAT. TIBA MASANYA APABILA KEDUA-DUANYA JATUH, ORANG LAIN YANG MENGAMBIL KESEMPATAN AKAN BERADA DI TAMPUK KUASA. WALLAHHUALAM

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam,

setiap orang ada tanggapan masing-masing. Jangan terlalu awal menghukum. Beri masa untuk buat penilaian.

Tanpa Nama berkata...

Dunia sudah smpi ke penghujung hayatnya. Bersiap sedialah dengan bekalan masing-masing. Sama jugalah dengan diri saya sendiri. Amin

kulatlapok berkata...

inilah resam dunia. yang indah disanjung walaupun hasilnya 'kureng'.... dlm bab ini saya respect masyarakat barat. dorang begitu menghormati dan sentiasa berusaha membantu golongan kurang berupaya ini bukan saja dari segi infrastruktur sajer tapi dari segi emosi khasnya.

Malaysia oh Malaysiaku


RAKYAT YANG BERHAK MENERIMA PEMBANGUNAN