Rabu, 29 September 2010

UMNO BERDEBAT SOAL HALAL HARAM DENGAN LIM GUAN ENG

KA KA KAH KAH KA....NAK KATA CERDIK DAH MACAM SEMPUDAL BANGGANGNYA. SUDAH LE ORANGNYA TU KAFIR APATAH LAGI, SOAL HALAL HARAM NIE MANA ADA DALAM KEPALA OTAK DIA. DAH TENTU LAH DIA TARAM JE SEMACAM. TAPI ITU BUKAN LAH SUATU YG MENGHAIRANKAN KITA SEMUA KHUSUSNYA UMAT ISLAM KALAU ORANG TU BUKAN ISLAM DAN LANGSUNG TIDAK ADA PENGETAHAUAN SOAL ILMU HUKUM HAKAM ISLAM.
APA YG PALING PELIK SEKALI DAN MENGHAIRANKAN IALAH UMAT ISLAM AKHIR ZAMAN MALAYA YG KAT PENANG NIE... SOAL ISU HARAM DITANYA PULAK KEPADA YG TERANG2 ORANG TU BUKAN ISLAM. APA YG DIA NAK JAWAB.?? DAH TENTULAH JAWAPANNYA PUN MUNGKIN AKAN MENIMBULKAN KEMARAHAN KEPADA ORANG YG BERTANYA. BETUL2 BANGGANG BIN BAHLOL UMNO MELAYU AKHIR ZAMAN PENANG.
PAS TU YG JABATAN AGAMA ISLAM NEGERI LAK, YG SEPTUTNYA MENJADI PENASIHAT, DAH JADI BEBAL DAN TERUS BISU. SAMPAI LAHNI. TAKDAK SATU STATMENT PUN KALAU KATA HARAM DUIT HABAQ LA HARAM. PEMIMPIN TU DAH CINA MANA LAH DIA TAHU HALAL KE HARAM. MEMANG 3X BANGGANG BETUL LAH MELAYU AKHIR ZAMAN KAT PENANG TU.
MEREKA KATA PEMIMPIN CINA TU, MENIPU ORANG MELAYU PENANG DENGAN DUIT HARAM. TAPI YG SELAMA INI RAKYAT ISLAM MALAYA DI TIPU SELAMA NIE, TAK ADA SATU ORANG PUN YG BISING APATAH LAGI PEMIMPIN MELAYU AKHIR ZAMAN WAT DONO AJE, PASAL DAPAT UNTUNG. HARAM KE HALAL KE TOLAK BELAKANG. CONTOHNYA, SAMPAI SEKARANG ISU PELABURAN KWSP TAK ADA PULAK ORANG ISLAM MELAYU AKHIR ZAMAN MALAYA YG MENGUNGKIT KESAHIHAN PELABURANNYA ?? MANAKALA PELABURAN ASB PULA SEHINGGA KINI KABUR DAN MASIH TIDAK JELAS DIMNA IANYA DILABURKAN WALAUPUN FATWA MENGATAKAN IANYA HALAL DI SISI ISLAM.....BANGGANG BIN BAHLOL LAH MELAYU AKHIR ZAMAN KAT PENANG TU... TAK MUSTAHIL, SUATU HARI NANTI GOLONGAN MELAYU AKHIR ZAMAN DI PENANG INI NANTI AKAN BERDEBAT DENGAN BATU DAN KAYU...... WALLHUAALAM.

7 ulasan:

otaklunyai berkata...

nak debat dengan ulama PAS tentu dia nampak bodoh... jadi cari lain supaya tak nampak bodoh... sikit masa lagi umgok ni akan naik dia punya sawan dengan pokok pun dia akan berdebat... kita tunggu je lah masanya

kulatlapok berkata...

salam otaklunyai:

Sandrilah mau ingat...xkan Melayu hilang di dunia...sayang mereka berdebat tentang hukum dengan orang yg jahil hukum...mereka bukan calang manusia, ada yg cerdik pandai...kesian kat mereka... memnag betul tak mustahil mereka akan berdebat dengan batu dan kayu....

Tanpa Nama berkata...

UMNO ni memng SIALLLL selalu cari pasal, dialah sebenarnya punca segala bapak punca peprpecahan dalam negara ini...

Mart berkata...

LGE tu kira ok la samada paham atau tidak coz dia non muslim, tetapi melayu yang mengaku islam tu mengapa bengap sangat dok pi bdebat dengannya ???? Wallah hu a'lam

baginda® berkata...

marah bunyik nyer... haha

kulatlapok berkata...

salam Tuan baginda@ idakle marah...cuma kekadang rasa pelik, orang yg berilmu dan berakal bercakap dengan batu...

kulatlapok berkata...

salam baginda harap dapat baca petikan ini dengan berilmiah “Menurut Dr Yusuf al-Qaradawi, sesuatu yang haram itu tidak boleh dimiliki sebaliknya ia menjadi milik kepada maslahah a'mmah seperti dibelanjakan kepada perkara-perkara kebajikan antaranya membantu golongan fakir dan miskin, anak-anak yatim, musafir, jihad di jalan Allah SWT, perkembangan dakwah Islam, pembinaan masjid dan pusat-pusat Islam, penyediaan para pendakwah, penerbitan kitab-kitab agama dan seumpamanya daripada perkara-perkara yang bersifat kebajikan.

Malaysia oh Malaysiaku


RAKYAT YANG BERHAK MENERIMA PEMBANGUNAN