Ahad, 19 September 2010

TENGKU MUHAMMAD FARIS: ANTARA FOTO UTUSAN & FOTO TOPENG PERAK, YG MANA BERNILAI..??

Dua situasi berbeza yg boleh kita lihat disini. Gambar di atas yg dikeluarkan oleh Utusan, menunjukkan Tengku Muhammad Faris Petra yg baru dimasyurkan sebagai Sultan Kelantan sedang bersalaman dengan rakyat jelata selepas menunaikan solat Jumaat. Kelihatan Menteri Besar, TGNA terkebelakang dari baginda.
Manakala gambar di atas pula yg dikeluarkan oleh Topeng Perak [TPU] iaitu Menyedari Tuan Guru Menteri Besar berada agak terkebelakang, dengan segera Tuanku Faris memanggil Tuan Guru Menteri Besar agar bersama dengan Baginda dihadapan agar mudah para makmum bersalaman dengan mereka... "Tok Guru mari dok sebeloh kito sini", kata Tuanku Faris kepada Tuan Guru Menteri Besar...*Tuan Guru pada mulanya memberi laluan kepada Tuanku Faris kerana menghormati Baginda Sultan. (Gambar ini tidak disiarkan dalam akhbar Utusan.)

"Sebeloh ni Tok Guru", kata Tuanku Faris kepada Tuan Guru Menteri Besar sambil Baginda Tuanku Faris dan yang lainnya mempersilakan Tuan Guru kehadapan... (Gambar ini juga tidak disiarkan dalam utusan).

Kulat: Kalau dilihat pada gambar yg dikeluarkan oleh Topeng Perak dan Utusan, dua cerita yg berbeza. Gambar yg dikeluarkan oleh Topeng Perak [TPU] ini seperti yg tidak dapat digambarkan dengan kata2 betapa mulia dan budimannya Sultan Kelantan yg baru ini serta mempunya nilai keharmonian di antara Kerajaan negeri dengan pihak Istana berbanding dengan gambar yg dikeluarkan oleh Utusan di atas. Bayangkanlah apa akan jadi jika gambar yg dikeluarkan oleh Topeng Perak ini disiarkan oleh Utusan.?? Rasanya UMNO semakin gelisah..... Wallahuaalam.

1 ulasan:

opisboi berkata...

Daulat Tuanku! Inilah baru dikatakan pemimpin...insyaallah kelantan akan trus mendapat barakah dari allah..untung rakyat kelantan..sedih wa buka rakyat kelantan.

Malaysia oh Malaysiaku


RAKYAT YANG BERHAK MENERIMA PEMBANGUNAN